Geluk bij een ongeluk

De schrik zat er goed in dit weekend. Twee van onze stalklanten waren met hun paarden naar een evenement in Friesland geweest. Op de terugweg op de A28, geen 10 km voor de stal, schaarde de trailer en klapte om. Hoe dat gebeurde is nog steeds een raadsel.

We zijn meteen de auto in gesprongen om de twee amazones te hulp te schieten. De paarden hadden het voor elkaar gekregen om in de platliggende trailer weer op te staan. Binnen een half uur konden ze, met hulp van de brandweer en politie, uit de trailer worden gehaald. Omdat er geen trailer beschikbaar was en de paarden fit genoeg waren ,besloten we samen met de politie lopend met de paarden naar de volgende oprit te gaan. Daarvoor werd de hele A28 van Eelde naar Groningen afgesloten. Dat moet een stom gezicht zijn geweest. Drie vrouwen, twee paarden en twee politieagenten over een uitgestorven snelweg.

De paarden maken het naar omstandigheden goed. Ze hebben de nodige schrammen en een van de paarden heeft een hechting in het been. Eigenlijk hebben ze ontzettend veel geluk gehad.

De pechvogeltjes
De pechvogeltjes

De trailer is er minder goed vanaf gekomen. Van Son Aanhangwagens heeft hem vandaag opgehaald maar er moet waarschijnlijk een nieuwe voor in de plaats komen. De trailer heeft zijn werk in ieder geval goed gedaan, die heeft namelijk de grootste klap gehad, niet de paarden.

De bestuurder en bijrijder hebben aan het hele ongelukkige avontuur gelukkig niet meer overgehouden dan een paar knikkende knietjes. We zijn in ieder geval erg blij dat het zo is afgelopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s