Nieuwe aanwinsten voor de fokkerij

Het ene moment neem je afscheid van een pony en breng je een ander weg voor opleiding in de sport, het andere moment staan je stallen weer vol. Eigenlijk veel te vroeg, want onze Carmen is nog niet verkocht en we wilden dit jaar eigenlijk niet dekken… Maar als er merries uit zulke toplijnen op je pad komen, dan kan je die niet laten gaan…

Omdat we in het verleden al eens pony’s gehandeld hebben met de familie Van Hak in Frankrijk (Haras de l’Eguille) en we wel weg zijn van hun merrielijnen, zochten we contact met ze. Gelijk kregen we het aanbod een seizoen (of twee) gebruik te maken van hun merrie Viënna de l’Eguille. Een 10-jarige dochter van Priory Firelight II uit de super fokkende merrie Locket Sandra. Een merrie van Molenaars Golden King. En zo werd de afspraak gemaakt dat Viënna in maart naar onze stallen zou komen.

Vlak daarna zagen we de stermerrie Greenfields Divide op Sporthorses staan. Ook zo’n fijne pony uit een prachtige moederlijn, uit de stallen van de familie Hylkema. Eenmaal besloten dat een merrie uit zulke lijnen een aanwinst zou zijn voor onze fokkerij, kwam de 3-jarige vosmerrie Schanebroek’s Apple op Facebook voorbij. Nog zo’n fijne pony met een mooie merrielijn. Ze is een dochter van Bovenheigraaf’s Camillo, uit Goldhoorns Amaryl. Een dochter van de hengst Oosterbroek Sergio.

Drie nieuwe pony’s was teveel. Want het is niet zo dat onze stallen leeg staan… Sterker nog, met twee enter merries, twee driejarige merries, een 19-jarige oud-fokmerrie en ouwe trouwe Leonard (23 jaar oud) hebben we er wel meer dan genoeg… Maar ja… De afspraak voor het halen van Viënna was inmiddels gemaakt. En we zouden in plaats van Carmen uiteindelijk wel uitkijken naar een nieuwe fokmerrie…

En zo kwamen Viënna en Apple dit weekend bij ons op stal. De dames mogen even wennen aan hun nieuwe plek. Volgende maand zullen we in ieder geval Viënna gaan dekken. Bij welke hengst, dat houden we nog even voor ons. Voor Apple is de hengstenkeuze nog niet gemaakt.

We houden jullie op de hoogte!

(De ontzettend fijne pony Divide staat nog te koop. Als je een goed fokkende merrie zoekt, zeker even naar gaan kijken!)

Auteur: staloakforest

In het kleine plaatsje Yde (vlak langs de A28) vind je een van de gezelligste en meest betaalbare pensionstallen van het land. Stal Oak Forest. Op deze site vind je eigenlijk alles wat je moet weten over onze stal en onze paarden. Groetjes, Fam. Nijenhuis Stal Oak Forest